Contiga AS Moss - Årets Betongelementfabrikk

Årets betongelementfabrikk er CONTIGA AS Moss. Prisen ble delt ut i forbindelse med Betongelementdagene som startet på Gardermoen torsdag.

Fremtidens betongelementfabrikk har et sterkt miljøengasjement, og erkjenner bedriftens rolle i en større samfunnsmessig sammenheng. Samtidig vil fokus på bedriftens HMS arbeide og et tydelig engasjement i forhold til det ytre miljø være avgjørende suksessfaktorer for framtidens betongelementfabrikk.

Betongelementprodusentene har allerede et sterkt og voksende engasjement for miljøspørsmål, og har kommet langt med tiltak som reduserer forbruket av energi, gjenbruk av materialer og med produksjonsprosesser som gir minst mulig belastning på det ytre miljø.

Medlemsbedriftene i Betongelementforeningen har etablert eller er i ferd med å etablere klare og målbare miljøstrategier, som del av bedriftens samfunnsansvar, som sannsynligvis vil være et viktig konkurransefortrinn i fremtiden. Produkter som er fremstilt med lavest mulig energibruk, og der man har fokus på produktets livsløp fra utvinning av råmaterialer, via bearbeiding og funksjon til gjenbruk eller resirkulering vil være fremtidens byggeklosser.

Årets betongelementfabrikk er CONTIGA AS Moss har hatt et langsiktig engasjement både med tanke på HMS i virksomheten og på sin profil i forhold til det ytre miljø. Eksempler på dette er resirkulering av overskuddsmateriale fra produksjonen som kjøres inn i produksjonslinjen igjen, miljødekke basert på gjenvunnet tilslag fra nedknust betong og det arbeidet fabrikken har lagt ned i forhold til dokumentasjon av produksjonsprosessen, heter det i juryens begrunnelse.

For første gang er prisen et bilde laget i betong. Det er billedkunstner Anne Marte Ruud. Bak prisen står Betongelementforeningen, Norcem og Byggeindustrien. Juryen består av John-Erik Reiersen, Malvin Sandvik og Per Helge Pedersen.