Stenger byggeplassen etter fallulykke

Arbeidstilsynet stenger byggeplassen i Stjørdal i Nord-Trøndelag hvor en 14 år gammel skoleelev i går falt syv meter fra 3. etasje.

- Det er en del sikringsarbeid som må gjøres før arbeidet på denne byggeplassen får starte igjen, sier overingeniør Ingar Haarstad i Arbeidstilsynet til Adressa.

Torsdag morgen var han på befaring på ulykkesstedet sammen med politi, representanter for entreprenøren Primahus og byggherren Stjørdal Eiendom.
14-åringen var utplassert på byggeplassen da han onsdag ettermiddag ble utsatt for en arbeidsulykke. Han falt fra det som skal bli svalgangen i 3. etasje. Gutten kom unna med lettere bruddskader og ble fraktet til St. Olavs Hospital.

- Gutten har falt cirka sju meter, altså et ganske høyt fall. Det er litt for tidlig å si noe om hvorfor, fordi politiet etterforsker saken, sier Haarstad til Adressa.

Han er betenkt over å slippe en så ung gutt til på en byggeplass.

- Ja, det har Arbeidstilsynet store betenkeligheter med. Ut fra regelverket, er det er lite en 14-15-åring kan utrette på en byggeplass og han må ha konstant tilsyn, sier Haarstad.

Arbeidstilsynet har en god dialog med entreprenøren som nå altså må gjennomgå byggeplassen og sikre bedre.