Anleggsdagene åpnet

Erik Lahnstein, statssekretær i Samferdsels-departementet, holdt første innlegg under Anleggsdagene. Konferansen retter i år søkelyset mot klimautfordringene.

 

Alt tyder på at vi i fremtiden får et klima med det Lahnstein kaller økt lavtrykksintensitet. Det betyr at vi må tenke nye og mer robuste løsninger når det kommer til infrastrukturbygging.

- Vi må gjøre store reinvesteringer og utføre tyngre vedlikehold enn det vi gjør i dag, sa Lahnstein under åpningen av Anleggsdagene i dag. Han la ikke skjul på at det enorme etterslepet på vedlikeholdssiden bidrar til å forsterke klimaproblematikken.

Anleggsdagene, som arrangeres av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), kan i år slå i bordet med 494 påmeldte og det er rekord. Utover dagen vil de oppmøtte forhåpentligvis lære mer om hva anleggsbransjen kan bidra med i klimakampen.

- Klimautfordringene er store. Det er derfor viktig å sette fokus på dette for å finne ut hva vi kan bidra med, sier MEFs administrerende direktør Trond Johannesen.

Til Anleggsdagene kommer blant annet tidligere statsminister Kåre Willoch. Innlegget hans har fått tittelen "Fra snakk til handling i kampen mot klimakatastrofe". Peter Gitmark, stortingsrepresentant for Høyre, og Kurt Oddekalv er andre navn som vil holde innlegg under Anleggsdagene.

Trond Johannesen mener miljøutfordringene er et tema som anleggsbransjen blir mer og mer opptatt av. Han forteller til Byggeindustrien at MEF er i ferd med å sette ned et eget miljøutvalg.
- Utvalget skal lage en egen miljøstrategi for MEFs medlemsbedrifter, sier Johannesen. MEF varsler med dette at miljø vil være et kjerneområde for foreningen i tiden som kommer.

Les mer om Anleggsdagene i nummer 3. av Byggeindustrien.