Turbulent børsstart i Oslo

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk som en berg-og-dal-bane onsdag morgen.

I løpet av den første halvtimen etter åpning var den opp og ned flere ganger, før den ved 9.30-tiden lå tilnærmet lik tirsdagens sluttresultat med 409,4 poeng.

CanArgo Energy Company, som driver med leting, utvikling og produksjon av olje og gass i Det kaspiske hav, sto for den største framgangen med 38,6 prosent. Oppgangen kom etter positive nyheter tirsdag om vellykket arbeid på en brønn i Georgia.

Blant de store selskapene på børsen var både Hydro og StatoilHydro opp onsdag morgen, med henholdsvis 2,9 og 0,4 prosent. I motsatt ende dro Aker ned med 1,75 prosent, Aker Kværner falt 1,9 prosent, Aker Yards var ned 1,9 prosent, Telenor ned 0,7 prosent, og DnB tapte 0,4 prosent av sin verdi.
IT-bransjen fortsatte oppturen med en oppgang på 0,4 prosent for Tandberg Data. Funcom var opp 2,2 prosent onsdag morgen, og Opera la på seg 1,5 prosent.

Samtidig som børsdagen fikk en famlende start i Oslo, endte Tokyo-børsen med et fall på 0,99 prosent onsdag. Fallet i Japan kom til tross for oppgang på 2,99 prosent i USA tirsdag.