Ny videregående på Tynset

Hedmark fylkeskommune vil utlyse en arkitektkonkurranse for ny videregående skole på Tynset i løpet av februar måned.

 

Det er planlagt byggestart i 2009. Det er planlagt ferdigstillelse av den nye skolen i 2011.Fylkesråd i Hedmark fylkeskommune, Aasa Gjestvang, viser til at generalplanen for Nord-Østerdal videregående skole ble lagt fram for behandling i fylkestingets møte i juni 2006. Vedtaket innbar at Trontun skal legges til grunn for den framtidige løsningen for Nord-Østerdal videregående skole. I dag er skolen fordelt på Holmen, Trontun og i leide arealer i SIVA.

Høsten 2007 ble det igangsatt et arbeid med å lage et romprogram for den nye skolen. Romprogrammet skal være ferdig innen februar 2008. Romprogrammet utarbeides i nært samarbeid med blant annet representanter fra skolen, representanter fra Rådet for funksjonshemmede, tillitsvalgtes organisasjoner og sentraladministrasjonen i Hamar.

Framdriften for nybygget er slik:
Utlysning av arkitektkonkurranse i løpet av februar 2008
Valg av prosjekt i løpet av sommeren 2008
Planlagt byggestart sommeren 2009
Planlagt ferdigstillelse skolestart 2011
Skolen bygges for ca 600-650 elever og 120 ansatte
Areal beregnet til ca 10.000-11.000 m2
Studietilbudene ved den nybygde skolen vil være, studiespesialisering, idrettsfag, musikk/dans/drama, bygg- og anleggsteknikk, elektrofag, helse- og sosialfag, restaurant- og matfag, teknikk- og industriell produksjon og tilrettelagte tilbud.