Hundre kommuner med i ByggSøk

Kviteseid ble kommune nummer 100 i landet som tilbyr mottak av elektronisk byggesøknad via ByggSøk.

Nå bor seks av ti nordmenn i kommuner som mottar byggesøknader online.

- At 100 kommuner nå tar inn søknader online er verdt å feire, sier direktør Olav Ø. Berge i Statens bygningstekniske etat. Han markerte 100-tallet ved å overrekke et litografi til Kviteseid kommune.

- Vi ser at offentlige tjenester med dette blir stadig mer tilgjengelig for brukerne. Vi ser også at brukerne har glede av den ekstra veiledning som ByggSøk gir dem. Det viser brukerundersøkelsene våre. I løpet av året regner vi med at 250 av landets kommuner har slått følge med Kviteseid.

Med ByggSøk kan du fylle ut og sende inn byggemelding og byggesøknad gratis på Internett i stedet for tradisjonelle papirblanketter. Og før du sender inn får du en kontroll på at du ikke har glemt å gi viktige opplysninger, sier Berge.

- Det spesielle med Kviteseid som ByggSøk-kommune nr 100, er at kommunen tilsynelatende har flagget ut plan- og byggesaksbehandlingen, sier Berge.

- Kviteseid driver ikke byggesaksbehandling hjemme hos seg selv. Den er plassert i felles byggesakskontor i nabokommunen Nissedal.

ByggSøk-brukerne får dermed en ekstra gevinst fordi avstanden ikke betyr noe dem. Om saksbehandlingen skjer i nabokommunene eller i den andre enden av landet betyr ingen ting. Kommunen blir ikke lenger unna enn tastatur, skjerm og bredbånd.

ByggSøk er godt tilpasset det endrede utbyggingsmønsteret som nå står frem med utstrakt hyttebygging i naturskjønne kommuner langt fra der søkerne bor. Det er derfor naturlig at de fire første kommunene i Telemark som er online på ByggSøk er Kviteseid, Nissedal, Seljord og Vinje, sier Berge.