Åpningsseremoni for E18 Kopstad-Gulli

30. januar står E18-parsellen Kopstad-Gulli i Vestfold helt ferdig.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil foreta den offisielle åpningen av veganlegget. I tillegg har både vegdirektør Terje Moe Gustavsen og en vikinghøvding varslet sin ankomst, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Åpningen av E18 Kopstad - Gulli var opprinnelig planlagt til 4. desember i fjor. Da måtte åpningen utsettes, av sikkerhetsmessige grunner. Vegvesenet ser det som viktig å utnytte ferdige anlegg optimalt. Det har en stor trafikksikkerhetsmessig verdi å ta nye, moderne vegstrekninger raskt i bruk.

Trafikken ble derfor satt på straks den sikkerhetsmessige godkjenningen forelå, 14. desember. Men dermed måtte det offisielle åpningsarrangementet utsettes.

Lokalt har ønsket om en skikkelig markering av at Vestfold har fått enda 12 km ny firefelts motorveg, vært både unisont og sterkt. Vegvesenet kommer nå disse signalene i møte.

Åpningsarrangementet begynner med lett uteservering og gladmusikk fra kl. 13.00 og utover. Den offisielle åpningsseremonien tar til kl. 14.00.

Samferdselsministeren vil kutte vegsnora ca kl. 14.30. Utendørsarrangementet er åpnet for publikum. Det blir en markering innendørs etterpå, for inviterte gjester