Ett tilbud på Øvre Sund bru

Statens vegvesen fikk inn ett tilbud på Øvre Sund bru over Bragernessundet i Drammen.

Av de seks entreprenørene som hadde hentet papirer var det bare NCC Construction som leverte pris. De kan bygge brua for 269 millioner kroner.

- En sum som er ca 30 prosent høyere enn de 200 millionene Vegvesenet hadde regnet med i fjorårets kalkyler. Vi skal nå gå gjennom tilbudet og avklare dette internt, opplyser prosjektleder Bjørn Kleppestø i Statens vegvesen.

- Overraskende med bare en anbyder?

- Vi hadde fått beskjed fra et par entreprenører som hadde tatt ut papirer at de ikke ville levere, men regnet med at det ville være flere enn en. Vi vet at flere regnet på slutten, men bare en valgte å levere tilbud, sier Kleppestø.

- Kan konkurransen komme til å bli avlyst og entreprisen bli splittet opp i mindre entrepriser som for eksempel på klaffebrua i Trondheim?

- Jeg tror ikke det blir løsningen for denne brua. Det er ikke så mye å hente her på å dele opp entreprisen. Vi har ikke detaljene og oversikt over hvordan kostnadene fordeler seg ennå. Vedståelsesfristen er ikke før i april, sier Kleppestø.

Vegvesenet hadde en oppjustering av kostnadene allerede i forbindelse med kompliserte grunnforhold og mudring- og erosjonssikringsentreprisen.

- Dette er en bru som ligger i "Øvrige Riksveier" med en bevilgning knyttet til prosjektet for Buskerud. Prosjektet er en ganske dominerende kostnadsbærer totalt sett for det som denne posten skal dekke, opplyser Kleppestø.