Bautas satser på propan

Tirsdag 29. januar åpnet Bautas sin nye lagertank for propan med en markering på Lahaugmoen.

Propan til oppvarming og uttørking av bygg i byggeperioden har hatt økende etterspørsel de senere år. Med den nye tanken på Lahaugmoen og et enda bedre tilbud på distribusjonssiden, vil Bautas gjøre propan mer tilgjengelig for utbyggere i hele Sør-Norge.

Bautas har alltid tilbudt midlertidig oppvarming og uttørking av bygg i byggeperioden med propan som energibærer. Propan har vist seg meget egnet til dette formål, og omsetningen har steget år etter år. Etter hvert har omsetningen vokst såpass at det eksisterende distribusjonssystemet til de etablerte propanleverandørene ikke lengre var tilfredsstillende.

Etablerte ny løsning på distribusjon
- Vi har fulgt denne utviklingen nøye og kom frem til at vi enten måtte de tilpasse vår ekspansjon til oljeselskapenes eksisterende distribusjonssystem, eller vi måtte etablere en egen løsning. Løsningen har blitt til et samarbeide med Tanko, som transporterer gassen med semitrailer til vår lagertank, som forøvrig er levert av det svenske oljeselskapet Preem. Tanko besørger videre transport ut til våre kunder innenfor bygg og anlegg, forteller produktleder Per Helge Granlund i Bautas.

Med den nye lagertanken har Bautas effektivisert distribusjonen av propan betraktelig. Dette kommer først og fremst kundene til gode ved sikrere leveranser, kortere bestillingstider og at de til dels kan benytte mindre lagertanker ute på brukerstedene.

Med anlegget på Lahaugmoen vil Bautas nå kunne levere propan til alle sine avdelinger fra Kristiansand i syd, Halden i øst, og Dovre i nord. I vintersesongen 2007/ 2008 forventer man å levere cirka 3000 tonn propan i dette området.

Før denne etableringen måtte våre transportører dra enten til Gøteborg i Sverige, eller til Slagen ved Tønsberg for å få fyllt opp bilene.

Under åpningstalen poengterte Granlund følgende:

- Det sier seg selv at denne etableringen vi rasjonalisere distribusjon betraktelig, noe som reduserer kjørte kilometer med farlig gods etter sterkt trafikerte veier, og mindre utslipp av CO2 fra tankbilene. Våre kunder er sikret en stabilere og tryggere levering av propan, og vi kan fortsette og utvikle vårt varme og tørke konsept med propan som energibærer. Det er så langt den mest miljøvennlige metoden for midlertidig oppvarming. Så dette er en satsing som inneholder mange positive moment , ikke bare for oss, men også for det samfunnet vi er en del av.

Bransjeendringer fremtvinger satsning på produktutvikling
- Etter at de fleste riksentreprenørene i Norge har valgt å omskape sine tidligere maskinavdelinger til kommersielle utleieselskaper, har de samtidig overlatt et stort ansvar til utleieselskapene når det gjelder produktutvikling. Investeringen vi har tatt med ny tank og et mer effektivt distribusjonssystem, er et eksempel på at vi tilpasser oss behovene som melder seg i bransjen, påpeker Granlund.

Propan til oppvarming og uttørking av bygg i byggeperioden er en teknikk som i all hovedsak benyttes i Norge. Her i landet er denne teknologien utviklet over lang tid er godt tilpasset sitt bruksområde. Siden dette foreløpig ikke er benyttet i andre land, foregår også all produktutvikling og forskning her til lands. Her vil vi fortsette med å være en aktiv bidragsyter, avslutter Granlund.