Oppkjøp i CAD-bransjen

Norsk CAD-firma kjøper svensk konkurrent. 

Som ett ledd i å vokse, samt møte den økende etterspørselen av CAD- og PDM-løsninger, kjøper Cad Quality, som inngår i AddNode-gruppen, virksomheten i Sikroma AB fra og med 1. februar 2008. Gjennom oppkjøpet styrker Cad-Q generelt sin leveransekapasitet, samt legger grunnlaget for en PDM-satsning i Norge ved at ressurser fra Sverige deltar i oppbyggingen av denne aktiviteten.

Sikroma AB og Cad Quality i Sverige AB (Cad-Q) har inngått en avtale som innebærer at Cad-Q kjøper virksomheten i Sikroma AB med virkning fra den 1. februar 2008.

Så vel Cad-Q som Sikromas hovedvirksomhet er å levere design- og produktløsninger til bransjer innen bygg- og produksjonsindustri. Sikroma har i tillegg opparbeidet seg en sterk stilling som PDM-leverandør basert på Autodesk-teknologi.

Cad-Q har virksomhet i Sverige og Norge. Etter oppkjøpet er antall ansatte 140 medarbeidere på 18 lokaliseringer.

– Anskaffelsen av Sikroma ligger helt i linje med vår vekststrategi for 2008 som Nordens største leverandør av modell- og tegningsrelatert IT. Våre kunder stiller høye krav til spisskompetanse og kvalitet, og kjøpet styrker vår leveransekapasitet gjennom et tilskudd i form av Sikroma kompetanse. Sikromas kunder kommer også til å dra nytte av dette salget gjennom tilgang til Cad-Q sin brede produkt- og løsningsportefølje, sier Rolf Kjærnsli, administrerende direktør i Cad Quality.

– Jag anser at salget av virksomheten er industrielt riktig for alle parter – våre ansatte, våre kunder og våre leverandører. Med hjelp av sine medarbeidere og kundebase kommer Sikroma til å styrke Cad-Q sin posisjon på det skandinaviske markedet. På den samme måten kommer Cad-Q med sin markedsposisjon til å kunne styrke en generell vekst og tilby et bredere tilbud til Sikromas eksisterende kundebase, sier Eril Bendz, administrerende direktør og eier av Sikroma AB.