Kilden-konkurranse avlyst

Tilbudskonkurranse på bygningsmessige arbeider på Kilden teater- og
Konserthus i Kristiansand er avlyst.

Styret i Kilden IKS tiltrådte på sitt styremøte innstillingen fra prosjektledelsen om ikke å tildele kontrakt på bygningsmessige arbeider.

Det kom kun ett tilbud på 614 millioner kroner fra AF Kruse Smith/Br, Reme som er godt over det godkjente budsjett på denne entreprisen.

- Dette betyr ikke at det noe feil med det tilbudet som kom inn, men at byggherren ikke tildeler noen kontrakt på denne entreprisen nå. Det betyr samtidig at den som har gitt tilbud i denne konkurransen ikke er bundet av sitt tilbud. Videre gir det byggherren anledning til å innlede en prosess som betegnes "Konkurranse med forhandlinger uten forutgående kunngjøring", sier prosjektleder Per Egil Steen på Kildens nettside.

- Vi har en todelt tilnærming til den videre prosessen når det gjelder konkurranse på bygningsarbeidene for teater- og konserthuset. Vi vil primært forfølge muligheten som ligger i konkurranse med forhandlinger og holde på den strategien vi har lagt i utgangspunktet. Dersom vi ikke når frem med dette vil en endret strategi med oppdeling av bygningsarbeidene i flere entrepriser være aktuelt, sier han videre.

Tror på Kilden-sprekk

Kilden-tilbud lavere enn kostnadsramme

Les mer i neste utgave av Byggeindustrien.