byggutengrenser.no tilfreds

Mur og betongbransjens interesseorganisasjon, byggutengrenser.no er tilfreds med ESAs avgjørelse.

- Dette er viktig for å sikre like rammevilkår for hele den norske byggenæring som har mange distriktsarbeidsplasser, sier styreleder i byggutengrenser.no, Per Brevik.

byggutengrenser.no klaget Treprogrammet inn for ESA i 2005. Etter byggutengrenser.no sitt syn var markedsførings- og innovasjonsstøtten til treindustrien gjennom Treprogrammet konkurransevridende og i strid med EØS-avtalens regler.

I en pressemelding som ble publisert i går ettermiddag konkluderer ESA med at Treprogrammet ikke var i overensstemmelse med EØS-avtalens regler, og at programmet inneholdt ulovlig statstøtte. ESA påpeker at det foregår en omfattende handel med treprodukter innenfor EØS-området samtidig som tre kun er ett av flere råmaterialer som benyttes i byggesektoren. Som følge av ESAs beslutning må den ulovlige støtte som er tildelt gjennom Treprogrammet tilbakebetales.

- Vi ønsker ikke å legge oss opp i Regjeringens politikk, men rettferdige og like konkurransevilkår vil vi alltid arbeide for. Resultatet av ESAs behandling bekrefter at vår vurdering var riktig, sier Brevik.

byggutengrenser.no er mur- og betongbransjens interesseorganisasjon, og består av 71 medlemsbedrifter med over 9000 arbeidsplasser spredd over hele landet. '

- Det er viktig ikke bare for disse arbeidsplassene men også for øvrig norsk byggeindustri at konkurranse skjer på like vilkår, sier Brevik.

Saken har skapt oppmerksomhet rundt støtte til treindustrien. Landbruksdepartementet hevdet opprinnelig at støtte til denne sektoren ikke var omfattet av EØS-avtalens virkeområde, mens dette nå er blitt tilbakevist av ESA. Dette innebærer at Landbruksdepartementet i fremtiden må ta hensyn til disse reglene dersom det skal gis støtte.