Natur og ungdom fjernet for andre gang

Onsdag fjernet politiet for andre dag på rad aksjonister fra Natur og ungdom som demonstrerte for å stanse utvidelsen av E6 fra Gardermoen til Hamar.

Aksjonen startet tirsdag morgen i protest mot utvidelsen av E6 nordover fra Gardermoen mot Hamar. Natur og ungdom mener at utvidelse av veien vil føre til uforsvarlig økning i norske klimautslipp. 21 aksjonister ble da fjernet av politiet og ilagt bøter på 5.000 kroner hver. Onsdag morgen var naturvernerne tilbake på plass, denne gangen bare 18 stykker. Nok en gang ble alle innbrakt og bøtelagt med nye 5.000 kroner hver.

Sperrer brakkeriggen
- Som i går sto de rundt brakkeriggen og sperret for maskinene. Mange av dem var de samme som i går. Vi håper de ikke kommer tilbake i morgen, sier operasjonsleder Egil Solberg i Hedmark politidistrikt til NTB onsdag.
Etter at bøtene var utstedt ble aksjonistene fortløpende løslatt.

Krever svar
Natur og ungdom krever at samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp)
innstiller byggingen av firefeltsveien umiddelbart. I tillegg vil de at ministeren skal bevilge penger til en dobbeltsporet jernbane på det samme sporet.

- Torsdag skal vi snakke med statssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet. Foreløpig er det ikke avklart om vi skal fortsette demonstrasjonene, sier nestleder Lene Liebe i Natur og ungdom.