Dobler produksjonen

Spenncon Bergen utvider og vil i løpet av året doble produksjonen i Blomsterdalen.

- Etterspørselen fra markedet er stor. Den skal vi møte, sier adm. direktør Ingrid Dahl Hovland i Spenncon AS i en pressemelding.

- Vi ser at 2008 og 2009 vil gi høy aktivitet i byggemarkedet og det er stor etterspørsel etter betongelementer. Markedet etterspør mer industriell bygging, raskere ferdigstillelse og økt kvalitet i sluttproduktet. Dette behovet skal vi møte gjennom bl.a. å utvide produksjonen i Bergen, legger Dahl Hovland til.

Utvidelsen vil gi produksjon av 250 000 kvadratmeter hulldekker pr år. Dette er en dobling i forhold til dagens produksjon i Bergen. Fabrikken skal også øke produksjonen av øvrige betongprodukter. Utvidelsen har effekt ut i markedet iløpet av høsten 2008.

- Med de nye investeringene skal vi klare å korte ned leveringstiden, sier regionsdirektør Frode C. Hoff i Spenncon Bergen.

Spenncon AS har også utvidet ved fabrikkene i Hjørungavåg, Hønefoss og i Verdal. Nylig kjøpte Spenncon Hedmark Elementbygg i Hamar. Investeringene vil styrke vår konkurransekraft. Raskere leveringer, og mulighet til å levere enda mer hulldekker, gjør oss i bedre stand til å møte behovene i markedet, sier Dahl Hovland.

- Vår strategi er en industrialisering av byggevirksomheten. Vi skal levere prefabrikkerte elementer som sikrer en effektiv bygging, høy kvalitet og sikkerhet i gjennomføringsfasen.