AF river i Nordsjøen

Ny offshore-kontrakt til AF Gruppen på britisk sektor. 

AF Gruppen (AFG) har inngått intensjonsavtale med Venture North Sea Oil Limited om fjerning av en lastebøye på oljefeltet Kittiwake på britisk sektor i Nordsjøen.

Kontrakten har en verdi på MNOK 160. Avtalen omfatter i tillegg opsjoner på mindre arbeider i etterkant av fjerningsoppdraget. Arbeidet skal utføres av forretningsenheten AF Decom Offshore.

- AF har etter oppdraget med å fjerne og gjenvinne overbygningen på Ekofisktanken fått flere fjerningsoppdrag offshore. Avtalen med Venture North Sea Oil Limited vil ytterligere øke kompetansen og styrke AF Decom Offshore sin posisjon som en hovedleverandør av offshore fjerningsarbeider, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Lastebøyen ligger på britisk sektor og veier vel 4000 tonn og er 90 meter høy. Bøyen, samt en mindre undervannsinstallasjon, skal frigjøres fra sine ankerfester og taues til AF Gruppens mottaksanlegg på Vats innenfor Haugesund for demontering og gjenvinning.

Planleggingen av arbeidet starter umiddelbart, mens arbeidene offshore er planlagt utført i juni og juli 2008. Demonteringen ferdigstilles i løpet av 2008.