Vil stoppe veiprosjekt

23 aksjonister fra Natur og ungdom posisjonerte seg natt til tirsdag foran og oppå anleggsmaskinene som skal bygge ut E6 ved Hamar. Politiet har iverksatt tiltak for å fjerne aksjonistene. 

– De har plassert seg på tre forskjellige steder. De blokkerer brakkeriggen, utkjøringsområdet og noen anleggsmaskiner. Vi har talt 23 stykker, og de har vært her siden seks om morgenen, sier stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon til NTB.

Politiet ga aksjonistene et tidsvarsel klokken 8.40. Enten måtte de forlate stedet, ellers ville de ble fjernet og anholdt. Betenkningstiden er på ti minutter.

– Vi får se hvem som blir sittende og hvem som går, sier Lier.
Demonstrasjonen begynte tirsdag morgen. Målsettingen er å hindre E6-utvidelsen nordover fra Gardermoen mot Hamar. Veien skal utvides til fire felt. Ungdomsorganisasjonen krever at samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) avblåser utvidelsen og i stedet bruker ressursene på en dobbeltsporet jernbane.

– Å utvide kapasiteten på E6, slik Liv Signe Navarsete legger opp til, er å legge til rette for økt forurensning. Det kan vi ikke akseptere. Når vi nå velger å gå til dette skrittet, er det fordi veien vil føre til en uforsvarlig økning i norske klimagassutslipp, sier Ingeborg Gjærum, leder i Natur og ungdom.