Største boligvekst på 21 år

Til tross for renteøkninger opplevde Systemhus rekordvekst på 34 prosent i igangsatte boliger i fjor.

Totalt antall igangsatte boligenheter ble i fjor 854 enheter som viser at den 40 år gamle kjeden i sitt jubileumsår har en meget positiv utvikling. Dette er den høyeste aktiviteten i kjeden siden midten av 1980-tallet. I 2006 var veksten 12 prosent.

Kjedeleder Gisle Vasskog er svært fornøyd med utviklingen.

- Veksten i Systemhus er et resultat av en langsiktig strategisk satsing. Vi har et klart mål om å øke antall igangsatte boligenheter i kjeden. Dette skal skje både gjennom at vi rekrutterer flere medlemmer inn i kjeden og at vi øker våre markedsandeler i de ulike områdene våre medlemmer bygger, sier Vasskog som opplyser at den sterke økningen i boligbyggingen i fjor stort sett er et resultat av at kjedens medlemmer stadig tar større markedsandeler.

- Det ser nå også ut for at vårt elementbaserte konsept Tendenser får større interesse, og dette er noe vi har store forventninger til fremover, fremholder Vasskog.

Kjedelederen fremhever Systemhus som en attraktiv kjede med konkurransefortrinn særlig innen inneklima og design.

- En sterk merkevare med et klart innhold tiltrekker seg stadig større interesse både fra markedet og fra boligbyggere som ønsker medlemskap hos oss. Nå er vi blant de største boligbyggerne, og det skaper ytterligere interesse i markedet og stadig flere byggefirma banker på døren for å bli medlem i kjeden, avslutter en glad Gisle Vasskog.

Systemhus Norge AS er en del av Mestergruppen AS. Systemhus ble etablert i 1967 og har hovedkontor i Bodø.