Eksplosjonsfaren over etter industribrann

Brannvesenet avblåste søndag ettermiddag eksplosjonsfaren etter brannen i et industribygg i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane lørdag.

Inne i den nedbrente bygningen befant det seg 10-12 flasker med gass, både oksygen, acetylen og propan. Brannvesenet advarte derfor mot stor eksplosjonsfare og måtte vente til søndag med å sjekke bygningen.

- Nå har brannvesenet kjent på gassflaskene og de er helt iskalde. Dermed er eksplosjonsfaren over, opplyser operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB i 17-tiden søndag ettermiddag.

Politiet fikk melding om brannen i 15-tiden lørdag ettermiddag. Ettersom gassflaskene har en nedkjølingstid på rundt 24 timer, valgte politi og brannvesen å sperre av både området rundt og veien som passerer bygningen.
Selv om faren er over vil området være avsperret også søndag kveld. Det er imidlertid mulig å kjøre forbi, sier Stokkereit.

Det er Sunnfjord industri og sveiseservice AS som eier bygningen, som brant ned i løpet av et par timer lørdag. Det har vært kraftige lyn i området, og en teori er at brannen ble forårsaket av et lynnedslag.