Tømrerne må på skolebenken

Selvsagt skal ikke tømrerne glemme alt de har lært, men skal de kunne oppfylle kravene som nå settes til bygging av nye hus må de på skolebenken. Det må faktisk hele byggenæringen. På mange områder må det tenkes helt nytt, og kravene til kvalitet må innskjerpes kraftig.

Myndighetene må starte en stor opplysningskampanje, og den enkelte bedrift må først som sist sette seg ned og lære. Det må øves mye til den dagen man ikke lenger kan lene seg tilbake på bruk av gamle forskrifter. Nordbohus har denne helga kjørt et forbilledlig opplegg. Mer enn 550 tømrere har vært samlet i Haakons Hall på Lillehammer. De har sittet musestille i time etter time for å tillegne seg ny kunnskap.

Vi skal lage en større reportasje om Nordbohus-arrangementet hvor en rekke sentrale foredragsholdere stilte opp. Det er gledelig å se at noen leverandører og produsenter av byggematerialer allerede har kommet langt - både i utvikling av helt nye produkter og av løsninger.

Etter klimaforliket i Stortinget vil det bli enda mer aktuelt å forsere opplæringen innen byggenæringen. Det er kanskje i byggenæringen at politikerne raskest kan nå sine klimemål, men det er ikke det politikerne og alle miljøorganisasjonene snakker mest om.

I Byggeindustrien og på våre nettsider vil vil etter hvert legge ut betydelig informasjon. Det er kanskje nettopp gjennom slike kanaler at man også kommer lengst. Vi er så ubeskjeden å hevde at det er i alle fall gjernnom disse kanalene man treffer belsutningstakerne. Vi har alle et ansvar. Gjør som Nordbohus - ta ansvaret og sette i gang - NÅ!

PS

Opprinnelig sto det snekkere i denne artikkelen, men etter å ha blitt nedringt fra snekkere som er dem som lager dører, vinduer m v har vi rettet det hele opp til den rette betegnelsen, nemlig tømrere. Da håper jeg at alle er fornøyd.