StatoilHydro smiler til AF

AF Gruppen har inngått intensjonsavtale med StatoilHydro på SMIL-prosjektet. 

AF Gruppen (AFG) har inngått intensjonsavtale med StatoilHydro om bygg- og anleggsmessige arbeider for miljøinvesteringsprosjektet SMIL på Mongstad. Avtalens verdi er på ca. MNOK 80 eks. mva.

Arbeidet skal utføres i hovedentreprise av forretningsenheten AF Anlegg.

Statoil Mongstad Miljøinvesteringer (SMIL-prosjektet) omfatter oppgradering og kapasitetsøkning i behandling og prosessering av surtvann, samt oppgradering av eksisterende svovelgjenvinningsanlegg.

Avtalen omfatter arbeid med opparbeidelse av nytt prosessområde for SMIL. AF Gruppen skal blant annet bygge et nytt oljevannsystem, legge om deler av det eksisterende brannvannsystemet og foreta utskifting av HVAC-installasjoner. Planlagt oppstart er februar 2008. Arbeidene vil pågå frem til desember 2008. Prosjektet forventes å sysselsette om lag 25 egne ansatte.

- Vi er godt fornøyd med at StatoilHydro igjen har valgt AF Gruppen for utførelse av bygg- og anleggsmessige arbeider. Dette prosjektet er viktig for AF Gruppens satsing på miljørelaterte prosjekter for oljeselskaper. Vi har lang erfaring fra tilsvarende arbeider for kunder innen olje, gass og industri og er også involvert i bygging av energiverk i samme område, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.