Stor leieavtale og byggestart

WM-data trenger mer plass, og har inngått avtale med Gasmann Eiendom om leie av 8000 kvm kontorlokaler i Grenseveien 86 på Helsfyr. 

Samtidig er det iverksatt omfattende byggearbeider i eiendommen, som både skal totalrehabiliteres og utvides med ca 5300 kvm.

WM-data er en del av LogicaCMG-konsernet, en ledende internasjonal leverandør av IT- og forretningsløsninger med 40.000 medarbeidere i 41 land. I Norge skifter WM-data navn til Logica 27. februar i år.

WM-data vil flytte inn i sine nye lokaler, som blant annet skal romme ca 480 arbeidsplasser, i to etapper. Selskapet flytter inn i 4000 kvm i april 2009, og i resterende 4000 kvm ved ferdigstillelse av bygget i september samme år. WM-data, som har hatt kontorer i området helt siden 1991, flytter fra nåværende kontorer som følge av kraftig ekspansjon og utvidet plassbehov.

- Valg av område er en viktig beslutning, og noe som opptar alle medarbeidere. - Vi har lang erfaring med kontorer på Helsfyr, og er glade for å bli værende i samme område, sier administrerende direktør Tor Malmo i WM-data AS.

- Umiddelbar nærhet til sentrum, unik tilgjengelighet via vei og offentlig kommunikasjon og et variert fasilitetstilbud i nærområdet, bidrar til å gjøre dette til et utmerket næringsområde.
Leieavtalen med WM-data er en viktig milepæl for Gasmann Eiendom, som med dette har sikret leietakere på over halvparten av arealene i det ferdige bygget.

– Dette er en stor og viktig leieavtale, som gjorde at vi startet den planlagte rehabiliteringen og utvidelsen av bygget, sier Sverre Brott i Gasmann Eiendom. – Som en langsiktig besitter i området vet vi at beliggenheten er attraktiv, og våre kontorer i nabobygget, Grenseveien 88, er fullt utleid. Vi er derfor ikke bekymret med tanke på å skaffe leietakere til resten av arealene i det nye bygget.

Byggearbeidene i kontorbygget Grenseveien 86, som ligger meget sentralt på Bryn-Helsfyr, innebærer totalrehabilitering av eksisterende bygningsmasse på ca 9000 kvm og utvidelse med 5300 kvm nybygg. Ved ferdigstillelse i september 2009 vil bygget romme totalt 14345 kvm. Entreprenør er Betonmast Bygg AS, og de første rivingsarbeidene ble påbegynt i begynnelsen av januar.

I følge Gasmann Eiendom legges det stor vekt på kvalitet og høy teknisk standard ved rehabiliteringen og påbyggingen av Grenseveien 86. – Vi har et meget langsiktig perspektiv på eierskapet av eiendommene i Grenseveien, og satser gjennomgående på høy standard og kvalitet, sier Brott.