Store kontrakter til Baneservice

De neste to årene skal Baneservice bygge spor i Bergen og montere elektroanleggene på strekningen Sandnes-Stavanger. 

Kontraktene har en samlet verdi på nesten 300 millioner kroner. Byggherrer er Bybanekontoret i Bergen kommune og Jernbaneverket.

- Vi er stolte og glade over at Baneservice er valgt som entreprenør både på Bybanen i Bergen og på dobbeltsporet Sandnes-Stavanger. Prosjektene skal få vår største oppmerksomhet de neste to årene, sier Lars Skålnes, administrerende direktør i Baneservice.

Bybane til flyplassen
I Bergen skal Baneservice bygge ca 10 kilometer dobbelsporet trasé fra sentrum til Nesttun – som er første byggetrinn på bybanen ut til Flesland (Bergen lufthavn). Arbeidet starter til sommeren og vil vare helt frem til første kvartal i 2010. Baneservice kommer på det meste til å ha rundt 40 medarbeidere i virksomhet på prosjektet. Først byggetrinn omfatter ca 5,4 kilometer i gateareal, ca 1,4 kilometer på egen trasé i daglinje og ca 3,2 kilometer i tunnel/kulvert. Det skal etableres 15 holdeplasser på strekningen.

Styrket kollektivtilbud
Jernbanelinjen mellom Sandnes og Stavanger skal få dobbeltspor, noe som vil øke kapasiteten mellom de to byene betraktelig. Baneservice har fått kontrakten på montering av kjøreledning samt lavspenning, sporvekslervarme, belysning og teleanlegg. Kontrakten har en verdi på ca 150 millioner kroner. Arbeidet starter i begynnelsen av mars og skal være ferdig i løpet av 2009. Dobbeltsporet på 14,5 kilometer har en samlet kostnadsramme på 1,8 milliarder kroner.

Mer for pengene
Ansatte fra flere fagområder i Baneservice vil delta på arbeidene i Bergen og Stavanger. Selskapet er i god vekst både i Norge, Sverige og Danmark.

- Kontrakter som dette viser at vi er konkurransedyktige og kapable til å påta oss store oppdrag. Til syvende og sist er det samfunnet som tjener på at vi har en velfungerende konkurranse i denne sektoren, ved at vi får mer jernbane for skattepengene, fastslår Skålnes.