Statsbygg med ID-kort

Statsbygg går til anskaffelse av ID-kort til alle sine ansatte. 

Forskrift om ID-kort på bygge- og anleggsplasser gjelder fra 1. januar i år og omfatter også Statsbyggs ansatte som ferdes på byggeplass. Forskriften er et ledd i arbeidet med å bedre seriøsiteten i byggebransjen, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Statsbygg skal være en pådriver i byggebransjen på dette området og har nå ansatt en egen rådgiver, Knut Farholm, som blant annet skal følge opp Statsbyggs kontraktspartnere med tanke på lønns- og arbeidsvilkår, skatter og avgifter og utenlandsk arbeidskraft. Han har arbeidet med dette de siste tre årene i Prosjekt Nytt Operahus.

Alle prosjekteiere, prosjektledere, byggeledere, prosjekterende, håndverkere og andre på byggeplassen skal ha ID-kort. ID-kortet skal bæres lett synlig og vil gjelde for alle byggeplasser for to år av gangen. Arbeidsgivere og de arbeidstakere som skal ha ID-kort vil bli sjekket opp mot folkeregisteret, arbeidstagerregisteret, merverdiregisteret og firmaregisteret.

Adgangskort som allerede er innført på enkelte byggeplasser vil ikke erstatte dette ID-kortet, slik at på enkelte av Statsbyggs byggeplasser vil det være behov for to kort. Dette gjelder blant annet for operabygget, som var det byggeprosjektet som var først ute med ID-kort, og regjeringens representasjonsanlegg.

Som pådriver i bransjen vil Statsbygg legge opp til en snarlig bestilling av ID-kort for sine ansatte. Det er også ønskelig at alle våre samarbeidspartnere bestiller ID-kort så snart som mulig.