Selvaag nedbemanner

Selvaag ønsker å skjerpe selskapets konkurransedyktighet, og har bestemt seg for å redusere bemanningen med ca 20 ansatte.

Selvaag har funnet det riktig å redusere kostnader for å videreutvikle selskapets konkurransedyktighet og lønnsomhet, når markedet nå kan gå inn i en periode med større usikkerhet. Konklusjonen er blant annet en reduksjon av bemanningen med ca 20 ansatte.

- Det er knyttet usikkerhet til boligmarkedet fremover og det er behov for at virksomhetene og konsernet er godt trimmet. Samtidig skal kostnadsutviklingen vi har sett de siste 2-3 årene bringes bedre under kontroll i pågående og nye prosjekter, sier Ole Gunnar Selvaag i en internmelding til sine ansatte.

Sparer 50-60 mill

Selskapet vil med de tiltak som iverksettes realisere en årlig besparelse i størrelsesorden 50-60 mill. kr i henhold til målsettingen.

Gjennom flere år har Selvaag satset betydelige ressurser og kapital på å utvikle nye og fremtidsrettede konsepter, teknologi og forretningsområder. Dette krever mye kapital, men er viktig for å sikre fremtidig inntjening og kommersialisere kompetansen og innovasjonen i selskapet.

- Selvaag har en grunnleggende god soliditet og det er viktig å bevare konkurransekraft og handlefrihet for å sikre den betydelige kompetansen og samfunnsviktige virksomheten som ligger i våre selskaper. Det er derfor nødvendig å ha fokus på å effektivisere alle våre virksomheter, fellesfunksjoner og kapitalbruk, skriver Selvaag videre.

Konsernet har etter en grundig gjennomgang sett det nødvendig å gjennomføre enkelte grep slik at de fremover blir mer effektive og har et sunt forhold mellom utvikling og løpende inntjening.

Høyt kostnadsnivå

Flere av selskapets operative virksomheter har god løpende inntjening, blant annet kapitalforvaltning som investeringsvirksomhet og eiendom.

- Men vårt totale kostnadsnivå er høyt, og vi må fremover være forberedt på et mer krevende marked med forventet utflating av byggevolum og boligpriser i volummarkedet. Det har også vært en negativ effekt av inngåtte, lange byggekontrakter basert på lave enhetspriser i forhold til den dramatiske kostnadsutviklingen de siste 2-3 årene og betydelige kapasitetsproblemene som har truffet hele bransjen, sier Selvaag.

Det er iverksatt tiltak for å bedre marginene i nye kontrakter og boligprosjekter og selskapet har i 2007 tatt høyde for forventede tap i enkelte prosjekter.

- Vi ser i dagens situasjon en bedre forutsigbarhet i kostnads- og ressursutviklingen, noe som vil bidra til å redusere konsernets finansielle eksponering knyttet til lange kontrakter, legger Selvaag til.

De siste årene har det delvis vært bemannet opp for en vekst som det ikke er fornuftig å realisere.

De reduserer også innsatsen i utviklingsprosjekter totalt for konsernet og i sine fellesfunksjoner som ikke kan utnyttes tilstrekkelig. Samlet for Selvaag-konsernet utgjør nedbemanningen av ca 20 årsverk i tillegg til at konsulentbruk reduseres vesentlig. Ansatte på byggeplasser berøres ikke.

- Vi regner med positiv effekt av et godt arbeidsmarked, men gjennom tiltak vil bedriften anstrenge seg for å bistå de som trenger det, over i nye stillinger. Selv om nedbemanningen er begrenset i forhold til antall ansatte i konsernet, kan det være vanskelig for de som berøres. Vi har stor forståelse for dette og vil anstrenge oss for å støtte i situasjonen og på veien til en ny stilling, avslutter Selvaag.

Hestekur for Selvaag Gruppen