Tilfreds med Skanska-avtale

Byggeherre Scandinavian Property Development ASA er godt fornøyd med Skanska-kontrakten.

- Jeg er tilfreds med at vi har fått på plass en god avtale med Skanska. Byggekostnadene på Fornebu Hageby I er i tråd med hva vi tidligere har kommunisert. Vi er dermed i rute både når det gjelder fremdrift og forventet margin per kvadratmeter, sier adm dir Stein Haugbro i SPDE.

Fornebu Hagebu I omfatter totalt 158 leiligheter på til sammen 13.050 kvadratmeter bruksareal (BRAs). Prosjektets bruttoareal (BTA) er på ca 26.000 kvadratmeter inkludert parkeringskjeller.

Fornebu Hageby I er eid 42 % av SPDEs datterselskap Fornebu Boligspar og 58 % av Bavaria Eiendom Fornebu AS. Av SPDEs andel skal ca 2.200 kvadratmeter BRAs inngår i Bærum Kommunes sosiale boligprofil, som avtalt da SPDE kjøpte utviklingsområdet av Fornebu Boligspar i 2007. Dette betyr at ca. 3.270 m2 BRAs tilfaller SPDE i sin helhet. Det tilsvarer ca. 25 % av utbyggingsarealet.

Nettomargin per kvadratmeter BRA for Fornebu Hageby blir ca NOK 5.100. Dette er i samsvar med hva SPDE tidligere har meddelt markedet. Allokert tomtekostnad per kvadratmeter for SPDEs andel av Fornebu Hageby er ca NOK 8.400.

Byggingen av Fornebu Hageby I starter i mars 2008 og fremdriften er i tråd med opprinnelig plan:

* Tun 1: 45 leiligheter (forventet ferdig desember 2009)
* Tun 2: 37 leiligheter (forventet ferdig februar 2010)
* Tun 3: 37 leiligheter (forventet ferdig april 2010).
* Tun 4: 39 leiligheter (forventet ferdig juni 2010)

Fornebu Hagebu I består av syv boligblokker på hhv. fire og fem etasjer. Blokkene vil danne fire boligtun med parkeringsanlegg under hvert tun. 76 prosent av leilighetene på Tun 1 er forhåndssolgt (34 leiligheter). Det samme gjelder 14 prosent av leilighetene på Tun 2 (5 leiligheter).

- Avtalen med Skanska representerer et nytt og viktig skritt i utviklingen av Fornebu til å bli et av de mest attraktive bolig-, kontor- og handleområdene i Oslo-regionen. Jeg ser frem til byggestart om kun kort tid, sier Stein Haugbro.