Politirazzia etter eksplosjonene i Sløvåg

Politiet gjennomførte onsdag ransakinger på ni adresser i Hordaland og Sogn og Fjordane i forbindelse med etterforskningen av tankeksplosjonene hos Vest Tank i Sløvåg i fjor.

- Vi har gjort en rekke beslag. Stort sett dreier dette seg om dokumenter vi mener er relevante for den videre etterforskningen, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim til bt.no.

To tanker gikk i lufta ved Vest Tanks anlegg 24. mai i fjor. Ingen ble alvorlig skadd, men en rekke personer ble i ettertid syke på grunn av den sterke lukten.
Økokrim har tatt over etterforskningen av hendelsen og til sammen 20 tjenestemenn fra Økokrim, Hordaland politidistrikt og lokale lensmannskontorer i de to fylkene deltok onsdag i storaksjonen mot selskapet.
- Vi skal nå gå gjennom materialet det er tatt beslag i, sier Høviskeland som karakteriserer etterforskningen som svært omfattende og kompleks. Saken har også forgreninger til utlandet og Økokrim samarbeider derfor også med utenlandsk politi.

Det var Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap som politianmeldte Vest Tank. Politiet har siktet selskapet etter brann- og eksplosjonsvernloven.
I kampen mot miljøkriminalitet har Økokrim et nasjonalt ansvar. Økokrim har derfor spesielt prioritert saker som dreier seg om farlig avfall, melder NRK.