Nye høyskolebygg på Ås

Flyttingen av Veterinærhøyskolen og veterinærinstituttet til Ås betyr nybygg.

 

Veterinærinstituttet og Norges veterinærhøyskole lokaliseres på Ås og samorganiseres med Universitetet for miljø- og biovitenskap. Statsbygg imøteser den utfordringen som ligger i et slikt valg med tanke på lokaliteter og nybygg.

I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet står det: ”Universitetet for miljø- og biovitenskap ligger i dag som en campus i et landlig område i nærheten av Ås sentrum. Potensialet for eventuell videre utbygging er derfor større på Ås enn på Adamstua (i Oslo – dagens lokalisering). Ås-alternativet forutsetter nybygg både for Norges Veterinærhøyskole og Veterinærinstituttet, som er høyskolens nærmeste samarbeidspartner. Samorganiseringen er forutsatt realisert når bygg står ferdige på Ås. Det blir satt i gang prosjektering av nye anlegg for veterinærfagene på Ås i regi av Statsbygg.”

- Vi ser fram til å jobbe med prosjekteringen. Det vil være både spennende og utfordrende, sier avdelingsdirektør Harald Færgestad i Statsbygg.

Statsbygg har tidligere bistått departementet med en funksjonsanalyse og en såkalt KS1-utredning for de to lokaliseringsalternativene. Dokumentene har blant annet omhandlet  fordeler/ulemper, priskonsekvenser og effektmål og er et beslutningsgrunnlag for politisk behandling.