Bygg- og anlegg på stedet hvil

Når det gjelder kjønnsfordeling har anleggsplassen sett lik ut i 20 år, viser en ny undersøkelse.

Den største undersøkelsen som er blitt gjort i Norden om menn og likestilling; "Likestilling og livskvalitet 2007" viser at Norsk arbeidsliv er kraftig kjønnsdelt.

Menn velger industri, bygg og håndverkeryrker, mens kvinner velger helse og omsorg. Denne utviklingen har stått stille i 20 år.

Mens rundt 30 prosent av mennene rapporterer at de jobber innen industri, håndverk, bygg og anlegg, er det bare snaue 10 prosent av kvinnene som gjør det. På den andre siden har vi helse og omsorg der vi finner rundt en fjerdedel av kvinnene, men bare rundt fem prosent av mennene.

En sammenligning med tidligere undersøkelser tyder ikke på at det har skjedd noen forbedring på dette området de siste tjue årene.

Blant mennene er det særlig de som jobber i kultur, media, undervisning og forskning som svarer at de tar med seg arbeidsoppgaver hjem (69 prosent). På andreplass kommer de som jobber i bank, forsikring, finans og IT (64 prosent). Lavest er andelen blant dem i industri, håndverk, bygg og anlegg (35 prosent).