Forskningsløft på teknologi til 20 milliarder

- Norge kan ikke ligge under de andre landene i OECD når det gjelder kunnskap og kvalitet i skolen, sa administrerende direktør Finn Bergesen jr på NHOs årskonferanse.

NHO foreslår sammen med Sintef, Universitetet i Oslo og Aker ASA et teknologiløft for forskning.

Norsk næringsliv trenger flinkere elever og en bedre skole. Vi trenger også en styrking av hele utdanningssektoren og forskningen. - Dette vil bedriftene i Norge bidra til - og NHOs årskonferanse har vist at det går an å få det til, sier Bergesen jr.

- Nå har vi i en måned daglig hørt om hvor dårlige resultater vi har oppnådd i norsk skole. NHO har arbeidet siden i fjor vår med å sette kunnskapslandet Norge på dagsordenen på årskonferansen 2008. Nå kommer en videre satsning ut i regionapparatet og via medlemsbedriftene og hele NHOs organisasjonsapparat, sa Bergesen jr.

Teknologiforskning kan løse klima- og miljøutfordringer

- Kompetanse er det viktigste elementet for å bringe bedriftene videre, sa konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker. Forskningen ved blant annet institusjoner som Universitetet og i Sintef vil få et enormt løft hvis myndighetene også støtter dette tiltaket som vi nå har tatt initiativ til understreker Sintefs konsernsjef Unni M. Steinsmo og universitetsrektor Geir Ellingsrud. Sgteinsmo understreker at det er forskningen som har bragt verden fremover. Det er også forskningen som kan løse klima- og miljøutfordringene vi står overfor, sa Steinsmo.

Et teknologiløft kan også bidra til at Norge trekker til seg forskere fra andre land og gjør oss til et mer spennende forskningsland, nærmere målet om Kunnskapslandet Norge.