Spenncon kjøper elementfabrikk

Spenncon har kjøpt bedriften Hedmark Elementbygg i Hamar og styrker dermed sin posisjon i Mjøs-regioen.

– Hedmark Elementbygg sine produkter og tjenester er helt riktig for Spenncon i forhold til at vi skal styrke kapasiteten vår i markedet. Mjøs-regionen er viktig for oss, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon AS.

Spenncon AS er landets største og ledende leverandør av råbygg basert på prefabrikkerte betongelementer. Hedmark Elementbygg leverer betongelementer og prosjekter i Mjøs-regionen og på det sentrale Østlandet for øvrig. Spenncon har fra før fabrikk på Hønefoss som leverer til Region Øst.

– Nå får vi en leverandør midt i Mjøs-regionen, som gjør at vi får styrket kapasiteten vår og konkurransekraften i hele Østlandsregionen, forklarer Hovland.

Tilfreds med avtalen
Hedmark Elementbygg as er eid av Per Thorshaug som i 1994 kjøpte selskapet av Aker. - For oss har det vært avgjørende at et eventuelt salg måtte bli til et selskap som innehar nødvendig kompetanse og kapasitet til å drive og utvikle virksomheten videre, sier Per Thorhaug, som uttrykker stor tilfredshet med den avtalen som er inngått. For ham er det også viktig å understreke at virksomheten fortsetter som i dag.

Fortsetter som i dag
Hedmark Elementbygg har 50 medarbeidere og blir et heleid datterselskap av Spenncon AS. Også ledelsen av Hedmark Elementbygg fortsetter som i dag. Spenncon har fra før mer enn 650 ansatte i Norge og en omsetning på over 1,2 MRD.

– Spenncon sin strategi er en industrialisering av byggevirksomheten. Vi skal levere prefabrikerte elementer og predesign som sikrer en effektiv bygging med høy kvalitet og sikkerhet i gjennomføringsfasen. Hedmark Elementbygg er en helt riktig virksomhet i vår portefølje.