Miljøvennlig pickup

En kort og strømlinjeformet – og miljøvennlig pickup er en av attraksjonene på Toyotas stand under årets Detroit Motorshow. 

A-BAT er en kompakt og meget fleksibel pickup, med Toyotas hybridsystem. Konseptbilen er utformet av Toyotas amerikanske designsenter Calty i California, skriver selskapet i en pressemelding.

Selv om Toyotas nye Tundra er en mer miljøvennlig løsning enn de fleste av konkurrentene i segmentet har miljømerket Toyota fått kritikk for stadig å lansere større og bensinslukende pickuper. Svaret kommer Toyota med i Detroit, med et A-BAT pickup-konsept. Både Toyota og Nissan har tidligere lansert ideer om mindre og mer kompakt pickuper i USA. Men Toyota har lagt dette til side de senere årene, amerikanerne vil helst ha så svære doninger som mulig. Nå kommer miljøet stadig oftere på kartet, også i USA.

Konseptet A-BAT er 69 cm kortere enn en forlenget Tacoma og 18 cm kortere enn den vanlige utgaven av Toyotas mest solgte pickup i Amerika. Sett fra siden har den ifølge Toyota designmessige trekk fra Prius, og den har fått Toyotas hybrid-system som drivkilde. Bensinmotoren er firesylindret.

Det virkelig originale med A-BAT er løsningen med en åpning i bakkant av kupeen, som gjør det mulig å forlenge lasteplanet på 1.22 meter inn i bilen. Da reduseres seteantallet fra 5 til 2, men lasteplaner blir på hele 1,22x2.44 meter – kledd med finer. A-BAT er en ren konseptbil, som ikke skal settes i produksjon foreløpig.