Ny vei blir for liten?

Nye trafikkberegninger viser at utbyggingen av Nordre avlastningsvei i Trondheim burde vært fire felt og ikke to, skriver Adresseavisen. 

Avisen refererer til en ny trafikkberegning som viser at det kan bli 17.000 kjøretøy som kjører på den nye veien når den åpner i 2009 eller 2010.

Den nye reguleringsplanen som ble lagt frem i 2000 konkluderte med 12.000 kjøretøy i døgnet på den nye veien. Dermed kan Steinbergtunnelen og Skansentunnelens to felter bli for lite.

– Dersom de tallene som nå ligger på bordet hadde vært fremlagt i 2000, ville en fire felts vei vært svaret, sier prosjektleder Almar Aronsen i Statens vegvesen til Adresseavisen.

– Men tallene ligger høyere enn det vi våger å tro på. Slike beregningsmodeller bygger på en rekke usikre faktorer, og dersom flere slike faktorer slår ut feil i samme retning, får vi et resultat som blir helt galt, legger han til.

Det er nå satt ned en ekspertgruppe som skal se på denne og andre trafikkstudier. Ifølge Vegdirektoratet skal en tunnel ha fire felt dersom trafikken overstiger 12.000 kjøretøy i døgnet.