Ny E18 har gitt kraftig nedgang i dødsulykker

Den nye E18 gjennom Vestfold har ført til kraftig nedgang i tallet på dødsulykker på veien. Likevel opprettholder man tradisjonen med lysmarkering langs veien for å minnes dem som er omkommet på veien gjennom årene.

Blant deltakerne i søndagens markering med fakkeltog ved E18 i Stokke i Vestfold er justisminister Knut Storberget (Ap) sammen med flere vestfoldpolitikere og andre som har ansvar for trafikksikkerhet.

- Det er 14. gang vi holder dette arrangementet, men det er første gang det holdes i Stokke. Det skyldes at den nye E18 er lagt om. Tidligere holdt vi markeringen i Undrumsdal i Re kommune, sier Mette Magnussen i Trygg Trafikk Vestfold til NTB.

På den nye E18 har det ifølge Magnussen bare vært ei dødsulykke. Hun setter nedgangen i samband med at veien nå er bygget som motorvei med midtrabatt.

- I fjor var det to dødsulykker med tre omkomne på E18, men det var på den gamle delen av veien ved Larvik, sier hun.

Til sammen omkom fem mennesker på veiene i Vestfold i 2007, og 575 personer ble skadd i trafikken i fylket. Tallene viser at det fortsatt er behov for å holde liv i tradisjonen med lysmarkering langs E18 i Vestfold, mener Mette Magnussen i Trygg Trafikk.