SpareBank 1 Midt-Norge med nytt hovedkontor

SpareBank 1 Midt-Norge skal bygge nytt hovedkontor i Søndre gate i Trondheim, og har valgt Teknobygg og YIT som entreprenører.

Teknobygg Entreprenør blir totalentreprenør for bygningsmessige arbeider, med unntak av riving. Arbeidene omfatter i tillegg til nybygget også rehabilitering av bankens ærverdige lokaler i Kongens gate 4 samt to kjelleretasjer. YIT Building Systems er valgt som totalentreprenør for alle tekniske fag for nybygget samt nevnte rehabilitering. I alt 13 entreprenører deltok i anbudsrunden.

SpareBank 1 Midt-Norge har som byggherre satt seg svært høye miljøambisjoner. Bygget skal bli det mest energieffektive næringsbygget i Midt-Norge med et energiforbruk på mindre enn 100 kwh per kvm. Målsettingen skal nås i et samspill mellom byggherre, entreprenører samt fageksperter i Enova, NTNU og Sintef.

Bygget blir på ca 20 000 kvm, og skal i tillegg til å være kontorsted for 400 medarbeidere i SpareBank 1 Midt-Norge også inneholde butikklokaler i første etasje. Byggestart er satt til oktober/november 2008. Nåværende lokaler i Søndre gate vil i løpet av våren bli revet.

Frem til åpningen høsten 2010 vil SpareBank 1 Midt-Norge ha midlertidig hovedkontor i Koteng-bygget på Vestre Rosten sør for Trondheim sentrum.

På sine hjemmesider skriver banken følgende om det nye prosjektet:

- Vi bygger helt nytt hovedkontor i Søndre gate i Trondheim. Endringen er nødvendig, både for byen, for kundene, for de ansatte og for miljøet.
Samfunnet er i endring. Privatpersoner, næringsliv og lokalsamfunn forventer noe annet av en bank i dag enn de gjorde for 30 år siden. Som bank må vi tilpasse oss dagens kunder, men også være klar for framtiden. Vårt nye hovedkontor skal derfor gjøre oss i stand til å bli en bedre bank. For byen betyr det nye bygget en revitalisering av et viktig område i sentrum. I arkitektkonkurransen ble det lagt vekt på at bygget skal ha en fremragende arkitektur. Det gjelder både med hensyn til funksjonalitet som kontorbygg og som et bidrag i forskjønningen av Midtbyen.

I byggingen legger banken vekt på :

* Gjenbruk av materialer og løsøre fra rive- og byggearbeidene.
* Å minimalisere ulempene for omgivelsene under riving og bygging.
* Bruk av miljøriktige materialer og løsninger i nybygget.
* Lavest mulig energibruk - målsetting på under 100 kWh/m" per år.
* Robust og fleksibelt bygg tilrettelagt for framtidige endringer uten store ombygginger.

- Vi ga inn en budsjettpris på 365 mill eks.mva hvor YIT er inkludert. Arkitekt og konsulenter skal tiltransporteres oss i samspillsfase 3 og kommer i tillegg til dette, sier konsernsje Morten Christensen i Teknobygg.

- Men vi er litt usikre på hvordan løpet blir da Sparebanken i første omgang bestiller Teknobygg Entreprenør og YIT i to separate kontrakter . Riktignok sier de at kontraktene bør samensmeltes i samspillsfasen. Teknikk utgjør ca 25 % av vår budsjettpris. Riveentreprisen går helt utenom vår kontrakt og bestilles direkte av Sparebanken, legger han til.