Fant kasse med dynamitt i Rogaland

Dagen etter eksplosjonen i Lund ble det funnet en kasse med dynamitt i bakgården til en butikk i en nabokommune i Rogaland.

 

Det var en butikkinnehaver i Hauge i Dalane i Sokndal kommune som ringte til politiet klokken 9.17 mandag formiddag og fortalte at han hadde oppdaget en kasse med det han mente måtte være dynamittgubber og fenghetter. Kassen sto i bakgården til butikken.

Politiet ba ham passe på kassen til de fikk sendt en patrulje til stedet. Litt senere kunne patruljen bekrefte at antakelsen var rett.

- Patruljen meldte tilbake at det lå åtte gubber med dynamitt i kassen, samt elektriske fenghetter og fenghetter med lunte i originalemballasje, sier operasjonsleder Kjell-Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt til NTB.

Om funnet har tilknytning til eksplosjonen i Lund eller til et mindre beslag av dynamitt i en bil i det samme området sist fredag, ønsker ikke operasjonslederen å si noe om.

Sletthei ønsker heller ikke å spekulere i om dynamitten var ment brukt under nyttårsfeiringen.

- Det er uansett godt at dynamitten er i trygge hender. Det er betenkelig at sprengstoff kommer på avveie, sier han.

Politiet tilkalte både Forsvaret og en lokal bedrift for å få hjelp til håndteringen av sprengstoffet. Bedriften har tatt vare på dynamitten inntil videre.
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er varslet.