NCC selger pukkverk

NCC Roads AS selger pukkverket Rekefjord Øst i Rogaland til selskapet Rekefjord Stone AS. 

Pukkvirksomheten i Rekefjord består av to deler, Rekefjord Øst og Rekefjord Vest. Tidligere i år kjøpte Rekefjord Stone AS pukkverket Rekefjord Vest av NCC Roads AS Nå har NCC Roads AS også inngått avtale om at Rekefjord Stone AS overtar pukkverket Rekefjord Øst, med maskiner og utstyr. 12 personer er ansatt ved Rekefjord Øst og disse følger med over til den nye eieren. Selskapet Rekefjord Stone AS eies av den sveitsiske familien Hertig og det svenske konsernet Thomas Concrete Group.

Hoveddelen av Rekefjord Øst sin produksjon går til eksportmarkeder. For driftens del, og etterbruken av området, er det mest hensiktsmessig å drive Rekefjord Øst og Vest som en enhet.

NCC Roads AS vil fortsatt drive asfaltproduksjon i Rekefjord, og vil kjøpe steinmaterialer fra Rekefjord-pukkverkene. Rekefjord ligger i Sokndal kommune, rundt 10 mil sør for Stavanger.

Kontrakt om overtakelse ble inngått 20. desember 2007, og overtakelsesdato er satt til 1. januar 2008. Endelig overtakelse forutsetter nødvendig godkjennelser.