SWECO Grøner kjøper mer

1. februar 2008 overtar SWECO Grøner det Ørsta baserte rådgivningsselskapet Anders Digernes AS. 

Oppkjøpet tilfører SWECO Grøner viktig kompetanse på Nord-Vestlandet, og gir Anders Digernes AS verdifull tilgang på ressurser og spesialkompetanse.

Anders Digernes AS har sin spesialkompetanse innen prosjektering av tre-, stål- og betongkonstruksjoner til bruk innen industri-, nærings- og offentlige bygg. Selskapet, som holder til i Ørsta i Møre og Romsdal med fire rådgivere omsatte for 4,6 millioner kroner i 2006, og er en viktig kompetansebedrift innen sitt felt i Møre og Romsdal.

– Vi er veldig godt fornøyd med å bli en del av det ledende rådgivende ingeniørmiljøet i Norge, og vi gjør dette med tanke på fremtiden. Vi lever i et marked som stiller stadig strengere krav til både spiss- og breddekompetanse og gjennom SWECO Grøner vil vi få tilgang til kompetanse vi i dag ikke har i egen organisasjon, sier Daglig leder Anders Digernes.

Oppkjøpet er SWECO Grøners niende siden 2006, og det andre på Vestlandet på kort tid.

– Kompetansen som finnes hos Anders Digersnes AS er med på å styrke oss ytterligere i en region hvor det er stor etterspørsel. I tillegg har Digernes en god markedsposisjon og en solid portefølje som vi sammen skal videreutvikle. Vi gleder oss til å innlemme dem i SWECO Grøner familien, sier administrerende direktør Vibecke Hverven i SWECO Grøner.