Fusjon gir storaktør innen industrivare

Selskapene i den Trondheimsbaserte AEO Gruppen slår seg sammen med Jernia-eide ProffPartner og danner et nytt norsk familieeid industrivarekonsern. 

Det nye konsernet blir ledende i sin bransje i Norge med en samlet omsetning på om lag to milliarder kroner. På sikt er ambisjonen å bli et dominerende nordisk industrivarekonsern. Navnet på det nye selskapet blir AEOProffPartner hvor kjededirektør Knut Thjømøe i ProffPartner blir ny sjef.

Bakgrunnen for fusjonen er posisjonering i et marked som preges av kraftig konsolidering kombinert med ambisjoner om en sterkere nordisk ekspansjon. ProffPartner omsetter i dag for vel 150 millioner kroner i Sverige.

Den familieeide AEO Gruppen er en handelsbedrift som driver import og salg innen maskin og verktøy og betjener bransjene industri, bygg og anlegg. Selskapet ledes av fjerde generasjon Albert E. Olsen, og gruppens 20 butikker omsetter for omlag 650 millioner kroner.

ProffPartner er en landsdekkende kjede for profesjonelle kunder innen varegruppene verktøy, maskiner, rekvisita og personlig verneutstyr. Kjeden har 50 utsalgssteder som omsetter for ca 1,6 milliarder kroner årlig. Selskapet som ledes av kjededirektør Knut Thjømøe, har frem til i dag vært en del av JerniaGruppen som er heleid av familieselskapet Canica som styres av investoren Stein Erik Hagen.

Det har ikke vært noe ønske fra den dominerende JerniaGruppen å kjøpe opp Trondheimskonkurrenten. Det nyopprettede selskapet AEOProffPartner eies derfor med 51 prosent av AEO Holding og 49 prosent av JerniaGruppen.

Begge parter skriver i en pressemelding at de har et langsiktig industrielt siktemål med sammenslåingen og sitt eierskap i AEOProffPartner. Målsettingen med sammenslåingen er å posisjonere AEOProffPartner som den største og mest profesjonelle aktøren i Norge.

I en overgangsperiode frem til sommeren 2009 vil selskapene operere ut mot markedet under samme merkenavn som i dag.

- Det er viktig å være stor for å kunne sikre seg de beste innkjøpvilkårene, de beste leverandørene og de beste menneskene. De mange små og mellomstore bedriftene i markedet i dag vil om noen år enten være en del av en større gruppe eller små nisjeaktører. Ved å være tidlig ute med å danne et nasjonalt industrivarekonsern har vi lagt et godt grunnlag for å lykkes i årene fremover, tror Albert E. Olsen i AEO Gruppen og Knut Thjømøe i ProffPartner ifølge pressemeldingen.