Fra BNL til Norsk Teknologi

Norsk Ventilasjon og Energiteknisk Forening, Kulde- og varmepumpe entreprenørenes Landsforening og Ventilasjon- og Rørentreprenørenes Forening slår seg sammen, og forlater BNL. 

Norsk Ventilasjon og Energiteknisk Forening (NVEF) har høsten 2007 ført forhandlinger om en sammenslåing av foreningene NVEF, Kulde- og varmepumpeentreprenørenes Landsforening (KELF) og Ventilasjon- og Rørentreprenørenes Forening (ventilasjonsdelen i VRF).

KELF og VRF er medlem av Norsk Teknologi (tidligere TELFO). Etableringen av den nye foreningen vil bety at NVEF går ut av Byggenæringens Landsforening for å melde seg inn i Norsk Teknologi, der den nye foreningen blir etablert. Foreningene har kommet til enighet om en avtale, men et endelig vedtak om sammenslåing forutsetter at avtalepartenes generalforsamlinger beslutter dette våren 2008.

- Vi er godt fornøyd med Byggenæringens Landsforening, men et overordnet mål er å få samlet bransjen i en ny og moderne bransjeforening. Sammen vil vi fremstå som effektiv, aktiv og synlig med betydelig sterkere gjennomslagskraft og påvirkning enn foreningene hadde hver for seg, sier styreleder i NVEF Jon Valen-Sendstad.

Både Norsk Teknologi og Byggenæringens Landsforening er tunge aktører i norsk næringsliv med mange felles interesser. NVEFs merkesaker de siste årene har vært inneklima og energibruk i bygg, hvor medlemmenes interesse har blitt godt ivaretatt i BNL.

NVEF har store forventninger til at disse merkesakene vil bli videreført og forsterket i en ny bransjeforening i Norsk Teknologi.