Krangler om skylden for togkaos i Oslo

BaneTele hevder togtrafikken kunne gått som normalt igjen sju timer før det første toget gikk etter brannen på Oslo S.

 

I rapporten fra Jernbaneverket får underleverandøren gjennomgå: Trafikken kunne vært i gang igjen i løpet av få timer etter brannen om bare teleselskapet hadde hatt et skikkelig støttesystem, skriver aftenposten.no.

- Vårt transmisjonsnett var i drift igjen fra cirka halv tolv. Fra det tidspunktet var det ingenting fra vår side som hindret Jernbaneverket i å starte trafikkavvikling, skriver BaneTele i et brev til Jernbaneverket.

Det antas at rundt 25.000 internettkunder og en rekke telefonkunder og kunder som leide samband, var uten tjenester i 10,5 timer onsdag 28. november.
Teleselskapet påpeker at det var skader på helt andre systemer som gjorde at togtrafikken ikke kom i gang igjen før 18.30. Men det kjenner ikke Jernbaneverket til og svarer BaneTele med at det likevel ikke var godt nok til å sikre stabil drift.

Onsdag skal alle parter møtes for å diskutere hva som gikk galt, og hvem som egentlig skulle gjort hva. Målet er å rydde opp i ansvarsforhold, for å unngå at noe lignende skjer igjen. Verken Jernbaneverket eller BaneTele ønsker å kommentere saken overfor Aftenposten.