Operaen flytter inn

Orksterprøvesalen og de harde verkstedene er allerede flyttet inn og tatt i bruk i det nye operabygget, men i dag startet innflyttingen for resten av operaen. 

- Fortsatt er det mye arbeid igjen før åpningen 12. april neste år, men med dagens innflyttingsstart er en meget viktig milepæl nådd, sier Statsbyggs prosjektdirektør Roar Bjordal. - Med operaens folk i huset kan vi få startet testingen av både sceneteknikk og alle de andre systemene som operaens folk nå får tilgang til. Vi vil også ha noen etterarbeider rundt i huset, og noen planlagte ombygginger, blant annet i restaurant og kafé, der operaen har valgt et annet konsept enn det opprinnelige."

Ifølge Bjordal vil disse arbeidene ikke få noen vesentlig betydning for operaens forberedelser frem mot åpningen.

- Det er en stor glede for oss å se at de områdene som allerede er tatt i bruk synes å gi de ansatte i operaen svært gode arbeidsforhold. Særlig gjelder dette orkesteret, som har gitt oss meget gode tilbakemeldinger på øvingsforholdene. I verkstedene har det vært noen oppstartproblemer, som vi nå ser ut til å ha løst. Og det er også veldig morsomt å se at arbeidet med kulisser til første operaoppsetning i det nye huset - Jorden rundt på 80 dager - allerede er godt i gang. Dette gir oss god grunn til å glede oss til at forestillingene kommer i gang, avslutter Bjorda