Risikerer sju års fengsel for leilighetssvindel

Et norsk samboerpar risikerer sju år i fengsel etter å ha solgt deler av en villa i Spania som de selv bare leide. 

En 45 år gammel kvinne fra Indre Sogn og hennes samboer fra Bergen risikerer nå sju års fengsel i Focarent-fengselet i Alicante, melder sognavis.no.

Tirsdag møtte paret i retten i Benidorm i Spania fordi de ennå ikke har betalt tilbake en million kroner til to bergensere etter det falske salget av villaen i Alfaz del Pi.

– Jeg har solgt deler av eiendommen til to bergensere for cirka 450.000 kroner per person. Vi hadde en intern avtale oss imellom om å kjøpe hele eiendommen. Avtalene ble inngått i februar og mai i 2002. Pengene vi mottok er ikke levert tilbake, men vi har skrevet under på at de skal få pengene tilbake. Når det ikke ble noe av kjøpet, tapte også jeg og min samboer pengene våre. Etterpå måtte vi begynne våre liv på nytt, og bygge oss opp fra null, sa kvinnen (45) til aktor.

Hun sa også at paret ikke hadde hatt sjans til å betale tilbake pengene de siste fem årene, men i løpet av disse årene har paret arrangert en rekke dansegallaer i Benidorm. Et av dansebandene som har deltatt er Ole Ivars, som paret også skal skylde 70.000 kroner etter siste konsert. De to forestående besøkene i Benidorm har dansebandet fått betalt for.
Vokalist William Kristoffersen mener paret har hatt penger fra 2002 og fram til 2006.

– Ja, mange. Dansegallaene i Benidorm var godt besøkte, sier Kristoffersen til sognavis.no.