Taushet er gull?

En finansminister må være ekstra forsiktig med å uttale seg offentlig om forhold som kan skade landets vitale interesser. Vi regner med at det var mange som fikk kaffen i halsen da de leste VG hvor finansministeren omtrent nedskrev hele oljeformuen vår til null kroner. Nå har Finansdepartementet rykket ut med pressemeldinger hvor det hevdes at dette har hun aldri sagt. Vi tror ikke på det.

 

Nei, dessverre er det ikke første gang at Kristin Halvorsen blander rollene. Men det er ikke greit å være finansminister i rike Norge samtidig som man skal være partileder i SV som på mange måter er et annerledesparti.

Når man så tenker høyt på seminarer sammen med andre som synes å mene at olje- og gassforekomstene er noe av det verste som har hendt Norge, ja, da må det gå galt. Hadde det ikke vært for de inntektene vi har fått fra denne virksomheten, har Norge vært et helt annet land enn det er i dag. Men det er kanskje det gamle bonde- og arbeidersamfunnet hvor det var armod og nød som er drømmelandet til SV.

Alle vet at inntektene fra olje- og gass en dag blir mindre. Det vi ikke skjønner er at finansministeren ikke er en større pådriver for å bruke oljepengene til å sikre vår infrastruktur som veier, bruer, tunneler, demninger, kloakkanlegg, vannanlegg, våre skoler, sykehus, andre offentlige bygg m v.

Vi har et hav av hull som skal tettes. Dette vil være investeringer som også kommer fremtidige generasjoner til gode. Men om dette er finansministeren helt taus, taus som en østers.