Kan miste kongens medalje

Statuttene til Kongens fortjenstmedalje vurderes endret slik at medaljen lettere kan trekkes tilbake. Ivar T. Henriksen kan bli den første som fratas medaljen.

 

- Kongen forvalter fortjenstmedaljen, og det er ingen tvil om at kongen har mulighet til å trekke medaljen tilbake. Men formuleringene i dagens statutter gjør det litt vanskelig. Derfor diskuterer vi om de bør endres, slik at medaljen lettere kan trekkes tilbake, sier kansellisjef Egil Vindorum i Ordenskanselliet på Slottet til Romerikes Blad.

Han sier det hittil aldri har vært vurdert å trekke tilbake medaljen fra noen, men at det nok blir vurdert om tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen blir dømt for korrupsjon, som han står tiltalt for. Slottet har ikke diskutert Henriksens medalje foreløpig.

Henriksen fikk Kongens fortjenstmedalje i gull i 2002 for sitt arbeid med vann og kloakk.

Flere av ordførerne på Romerike sier til avisen at de mener Henriksen bør levere medaljen tilbake. Henriksen selv mener medaljen er fortjent.
- Jeg fikk den for det jeg har vært med på å bygge opp. Det rettssaken handler om er ikke i nærheten av begrunnelsen for at jeg fikk medaljen, sier han.