Avverget storbrann i næringsbygg i Mo i Rana

Brannmannskaper fikk ved 7.30-tiden slukket brannen i et industriområde i Mo i Rana. Hvor store skader bygget har fått er vanskelig å si på grunn av stor røykutvikling.

 

Politiet fikk melding om brannen lørdag klokken 6.15 og sendte raskt en patrulje til stedet.  

Bygningen som tok fyr ligger i Gruben industriområde, og det er flere andre næringsbygg like ved. Det ligger imidlertid ingen bolighus i dette strøket.

Brannmannskaper har i løpet av nattmorgenen fått kontroll over en brann i trevarefabrikken Forestia på Gruben, meldder Rana Blad.

Det var inne i bedriftens produksjonslokaler at det brant. Ilden "sugde ut" oksygen i lokalene, og en utfordring for mannkapene fra brann- og redningstjenesten i Rana var å komme inn i lokalene ettersom dette kunne gi ilden næring.

- Vi fryktet at dette kunne utvikle seg kraftig, men har nå kontroll, sier varabrannsjef Snorre Østensen.

- Brannen har ført til en betydelig røykutvikling. Ettersom de er forholdsvis vindstille har røyken steget rett opp, og dermed ikke utsatt omkringliggende bebyggelse for røykskadefare, sier Bente Bygdås ved politiets operasjonssentral.

Forestia ligger i Håndverksgata 3, ved E12 på Gruben. Virksomheten produserer blant annet limtre. Nærmeste nabo er bygg- og trevareforretningen Bernhard Olsen AS.

Politiet fikk melding om brannen rundt klokken 06.30. Man vil i løpet av lørdag ettermiddag sende brannteknikere til stedet, som skal forsøke å finne årsak til brannen.

- Det er mye røyk inne i bygget og i området rundt, så hvor omfattende skadene er er vanskelig å si. Men ingen personer er skadd, sier operasjonsleder Bente Bygdås i Helgeland politidistrikt til NTB.