SWECO Grøner vokser i vest

SWECO Grøner kjøper Vestlandets største rådgivende ingeniørselskap Opticonsult, og blir dermed blant landets tre største rådgivende ingeniører.

Avtalen om overtagelse av alle aksjer i Opticonsult er ment å skje med virkning fra 1. Januar 2008. Datterselskapet Instanes Svalbard AS innlemmes også i SWECO Grøners virksomhet.

Styrke
– Med overtagelsen av Opticonsult er vi tilstede i hele Norge, vi dekker et bredt spekter av fagområder, og med en arbeidsstyrke på 800 ansatte blir vi et av de mest slagkraftige tekniske miljøene i landet. I tillegg har vi spisskompetanse og kapasitet i SWECO systemet som vi hele tiden drar verdifull nytte av både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør Vibecke Hverven i SWECO Grøner.

Opticonsult vil omsette for i overkant av 160 millioner kroner i 2007 og har sitt hovedkontor i Bergen, men har spredt sine 160 ansatte fra Svalbard i nord via Førde, Bergen og Stavanger i sør. Selskapet tilbyr en rekke kompetanseområder, spesielt gjelder dette flerfaglig rådgivning for store bygg- og anleggsprosjekter samt spesialkompetanse på å utføre oppdrag i polare strøk. Over 400 oppdrag er gjort i det sårbare miljøet og ekstreme klimaet.

– Opticonsult er en svært attraktiv arbeidsplass, og det skal vi fortsette å være. Ved å bli en del av SWECO Grøner styrker vi ikke bare vår posisjon som det ledende miljøet på Vestlandet, vi tilbyr i tillegg et nettverk med unik kompetanse som gjør at man kan jobbe over hele Norge eller utenlands, sier administrerende direktør Ole-Petter Thunes i Opticonsult.

Tilfører kompetanse og kapasitet
Opticonsult har i sin langsiktige strategi konkludert med at selskapet vil være best tjent med å bli en del av et av de store landsdekkende rådgiverfirmaene. Ved å forbli i hovedsak regionale ville Opticonsult blitt sårbare fordi geografi og markedsområdene er begrenset.

– Ved å bli en del av SWECO Grøner styrkes vår mulighet til å være med på nasjonale og internasjonale jobber vi tidligere var forhindret fra å delta i på grunn av geografiske begrensninger. I tillegg tilfører vi dem kompetanse og kapasitet i et område av Norge de tradisjonelt sett har vært svake, sier administrerende direktør Ole-Petter Thunes i Opticonsult.