Fortsatt problemer på E18

Ledelsen i Statens vegvesen avviser at de tekniske problemene som førte til at gjenåpningen av nye E18 i Vestfold ble utsatt, skal være løst.

 

Driftsproblemene oppsto da alle data etter installasjon og tester skulle overføres fra en midlertidig datamaskin på Veitrafikksentralen til den permanente serveren. Systemet ble så ustabilt at ledelsen i Statens vegvesen mente det var fornuftig å bruke mer tid til å teste det, selv om det i prinsippet var klart for åpning av den 12 kilometer lange motorveistrekningen i Vestfold sist tirsdag, melder NRK.

En kilde i Statens vegvesen sier at testene har pågått kontinuerlig siden problemene oppsto sist helg, og at systemet nå fungerer som det skal.
Det tilbakeviser både regionsjef Andreas Setsaa og distriktsveisjef Roar Gärtner i Vegvesenet.

– Nei, dette stemmer ikke, sier Setsaa til tb.no.
Både Gärtner og Setsaa viser til at testene fortsatt pågår, og at ytterligere tester må foretas før systemene kan friskmeldes og veien åpnes. Ifølge Setsaa vil resultatene fra testene være klare torsdag klokken 13.

– Dersom resultatene er positive, skal vi teste systemene opp mot veitrafikksentralen i Porsgrunn. Så det blir tullete av meg å angi noe tidspunkt for åpning nå, sier Setsaa.

Derfor er det fortsatt høyst uvisst når veien blir åpnet.