Ni av ti vet om Statsbygg

90 prosent av befolkningen har kjennskap til Statsbygg, viser ny MMI-undersøkelsen. 

Over halvparten vet at Statsbygg er byggherre og bygger offentlige bygg, mens 30 prosent vet at Statsbygg bygger det nye operahuset i Oslo. Det er en liten økning fra fjorårets undersøkelse. Over 20 prosent vet at Statsbygg tar vare på de kongelige eiendommene. 24 prosent kjenner til andre eiendommer Statsbygg har bygget eller tar vare på.

Statsbygg forvalter over to millioner kvadratmeter, fordelt på over 1500 eiendommer i Norge og i utlandet. Bare 14 prosent oppgir at de vet at Statsbygg har oppgave som eiendomsforvalter.

MMI-undersøkelsen gjennomført i november, viser at over 70 prosent synes at det offentlige bør stå for bygging av offentlige bygg, mens over 80 prosent mende at det offentlige også bør ta vare på offentlige bygg og kulturhistoriske eiendommer.

Sammenlignet med fjorårets resultater, er det en svak økning blant de som mener at en kombinasjon mellom det offentlige og det private bør stå for bygging og drift av offentlige bygg.

Ni av ti synes at kulturtilbud, arkitektur og utsmykning i deres nærmiljø er viktig for trivsel. Det er en økning på nesten ti prosent fra fjorårets undersøkelse.