Lerketoppen

Lerketoppen

Lerketoppen borettslag
Sted: Bergen
Entreprisekostnad eks mva: 67 millioner kroner
Bruttoareal: 4.500 kvm
Prosjekttype: Nybygg
Byggherre: Brødrene Ulveseth Eiendom
Totalentreprenør: Brødrene Ulveseth
Arkitekt: Arkitekt Rolv Eide
Rådgivere: RIB: Node - RIE: KV-Engineering - RIV: Bjørkaas
Underentreprenører og leverandører: Grunn, betong og flis: Brødrene Ulveseth - Betonggulv: Industrigulv Spesialisten - Tømrer: Åsane Byggmesterforretning - Stålarbeid: Børø Stål - Blikkenslager: Bygg & Ventilasjon - Brannisolering: Firesafe - Maler: O.Paulsen - Taktekker: Protan Tak - Sanitær: Chr. Vestrheim - Heis: HK-Service - Vindu: H-vinduet Magnor - Naturstein: Karmøy Naturstein - Kjøkken/bad /garderobe: HTH Kjøkkenforum - Ventilasjon: Bergen Air

Brødrene Ulveseth AS har ført opp fem bygg med 42 leiligheter for Brødrene Ulveseth Eiendom AS på Lerketoppen i Ytre Sædalen i Bergen.

Tomten er vent mot sør og sørvest, og leilighetene har meget flott utsikt og gode solforhold.

67 millioner
Teknisk direktør Frode Sekkingstad i Brødrene Ulveseth forteller at prosjektet har en kontraktssum på 67 millioner kroner ex mva. det er Rolv Eide som har tegnet byggene. De er oppført i totalentreprise. Byggingen startet vinteren 2005, og byggene stod ferdige etter planen i mai i år.

Leilighetene varierer fra 33 til 99 kvadratmeter, og ble solgt for cirka 35.000 kroner per kvadratmeter. Byggene har et samlet areal på 4.500 kvadratmeter. Alle leilighetene har terrasser eller balkonger, kabel-TV og full multimedia pakke.

Teglfasader
Bygningskroppene er tilnærmet rektangulære. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong, med unntak for de øverste leilighetene i hvert bygg som har bærekonstruksjon i stål. Takene er i betong. Takene i de øverste leilighetene består av Q-dekker med nedforet himling med innfelte spotter. Fasadene består av tegl med innslag av naturstein og vinduer i aluminium og tre, så fasadene er tilnærmet vedlikeholdsfrie. I innredningen er det brukt parkett, gips og flis.

Sekkingstad sier at byggingen har gått greit. - De største utfordringene har vært knyttet til bemanning hos underentreprenører og underleverandører i et opphetet marked.

På spørsmål om hvilke spesielle løsninger som er i prosjektet, trekker Sekkingstad frem tegl i fasadene, skråstilte panoramavinduer i toppleilighetene, fint opparbeidete utendørs fellesarealer, bossuganlegg og balansert ventilasjon.

Romfølelse
Arkitekt Rolv Eide forteller at de viktigste utfordringene for ham var å skape et rom mellom byggene. - Vi ville skape en romfølelse so for et urbant strøk, og samtidig prøve å få mest mulig lys på terrassene. Vi ville også skjerme mot innsyn. Vi brukte bevisst rolige og myke farger på fasadene.

Fine fellesområder
Mellom byggene er det pent opparbeidede uteområder med heller, fliser, belysning, natursteinsmurer og plener. Leilighetene har elektrisk oppvarming. Alle byggene har brannalarmanlegg. Under byggene er det et parkeringsanlegg med plass til 42 biler. Utenfor byggene er det en gjesteparkeringsplass med plass til 8-10 biler.

Lerketoppen borettslag er et frittstående borettslag, men har Bergen og Omegn Boligbygelag (BOB) som forretningsfører.

 

 


Flere prosjekter