Synkende arbeidstakerlojalitet til bedriftene

Ansattes lojalitet til sin bedrift er lavere i år enn for ett år siden. Et flertall av norske arbeidsgivere regner med at flere ansatte enn tidligere vil forsvinne i løpet av de kommende tolv månedene.

Det går fram av en omfattende arbeidsmarkedsundersøkelse som er foretatt av Visendi AS på vegne av bemanningsselskapet Proffice.

En annen konklusjon som trekkes, er at halvparten av norske bedriftsledere synes at årets lønnsforhandlinger med nyansatte var hardere sammenlignet med i fjor. Og to av tre yrkesaktive mener at de har en urettferdig lav lønn.

- Dette viser at selvsikkerheten hos norske arbeidstakere er høy og at det er selgers marked, noe som gjenspeiles i lønnsforhandlingene, sier administrerende direktør Per Bergerud i Proffice.

1.222 norske bedriftsledere og 1.038 yrkesaktive deltok i arbeidsmarkedsundersøkelsen.

Per Bergerud sier at det er de pågående ansatte som er lønnsvinnere. 37 prosent av de spurte lederne medgir at de har ansatte som tjener uforholdsmessig mye sammenlignet med andre ansatte. Årsaken er at de er gode til å forhandle om lønn, og særlig er dette tilfelle i bedrifter med over 500 ansatte.